نام فیلم (فارسی): پنج مناره در نیویورک
نام فیلم (ترکی): New York'ta Beş Minare (زیرنویس فارسی)
كارگردان: ماهسون کرمزیگول
تهیه کننده: ماهسون كرمزيگول، مرات توكات
نويسنده: ماهسون کرمزیگول
موسیقی: ماهسون كرمزيگول، يلديرای گورگن، توفيق آكباشلی
مدير فیلمبرداری: جيمز گوسياردو
طراح صحنه:
محصول: سال 2010-2011 ايالات متحده آمريكا، ترکیه
اسپانسر: بویوت فیلم
مدت فيلم: 110 دقیقه
حجم فيلم: 462 مگابایت
موضوع فيلم: اكشن، جاسوسی، درام، ماجرايی، سياسی
توزيع: پینما فیلم
تاريخ نمايش: 28 آذرماه 1389
داستان از آنجایی آغاز می شود که پدر "فیرات" به قتل می رسد و پدر بزرگ "فیرات" به وی می گوید که پدرت را "دجال" کشته و "فیرات" همواره در فکر انتقام جویی از "دجال" بر می آید تا از وی انتقام پدرش را بگیرد. "فیرات" که بزرگ می شود پلیس می شود و درپی انتقام قتل پدرش به جستجو میپردازد و در ادامه در نقش مامور مخفی ترکیه به همراه یک نفر دیگر ماموریت می یابد تا با دستگیری یکی از خطرناکترین روسای تروریست به نیویورک رفته و فرد خطرناک را به نام "دجال" به ترکیه برگردانند. سرانجام "دجال" را پیدا می کند ولی میبینید که وی انسان متدین و اسلامی ای است اما "فیرات" باور نمی کند و وی را برای تحقیقات بیشتر از نیویورک به ترکیه می آورد تا تحقیقات بیشتری روی وی ادامه دهد. از آنطرف "دجال" اصلی که تروریست بوده را پیدا می کنند و دستگیر می کنند و "حاجی گوموش" را که اشتباهی به جای "دجال" گرفته بودند و تصور می کردند وی "دجال" است را ازاد می کنند. "فیرات" با "حاجی گوموش" به روستای خودش می رود تا به پدر بزرگش بگوید که "حاجی گوموش" پدرش را نکشته و او اصلا چنین کاری نمیتواند کند ولی پدر بزرگش باور نمی کند و غافلگیرانه با شلیک گلوله متاسفانه "حاجی گوموش" را میکشد. "فیرات" هم اخرش می فهمد که "حاجی گوموش" پدرش را نکشته است.
"حاجی گوموش" در نفسهای آخرش برای "فیرات" تعریف می کند زمانیکه بچه بوده است و درحالیکه از مدرسه بیرون می آید و با دستانش قران هم در سینه اش گرفته بوده است نیز یک نفر پدر "فیرات" را میکشد و آن را روی "حاجی گوموش" می اندازد و رو به حاجی می کند و به حاجی تلقین می کند که تو او را کشتی. "حاجی گوموش" هم به خاطر این حادثه به نیویورک میرود و همه هم فکر می کنند که پدر "فیرات" را کشته است و بقیه جنایت ها را هم وی انجام داده است و وی تروریستی است که در نیویورک زندگی می کند در صورتی که در پایان داستان مشخص می شود نه تنها به این صورت نبوده بلکه "حاجی گوموش" انسان بسیار متدین و اسلامی و باخدایی است.
کارگردان فیلم ماهسون کرمزیگول دقیقا در پی نوشت پیام فیلم سینمایی "پنج مناره در نیویورک" در سناریو و آخر داستان عینا مینویسد که جریان 11 سپتامبر آمریکا یک بیماری "پانورایا" است که از سوی آمریکا بر ضد جهان اسلام مطرح شد و تلاش کرد تا با ایجاد توهم نیز بعنوان تاکید در زیر جهان اسلام خط بکشد.
تمامیت پیام فیلم نشان دادن چهره تروریستی آمریکاست که در واقع منشع تروریست در جهان خود آمریکا است اما سعی دارد تا با ایجاد توهماتی آن را به اسلام نسبت دهد و به نوعی اسلام ستیزی را در جهان گسترش دهد.